Pohlreichův tajný recept na dokonalou dýňovou polévku
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Historie rajčatové omáčky Málokdo ví, že rajčatová omáčka se na pizze objevila mnohem později, než by se mohlo zdát. Zatímco Kolumbus...
Co je sukraloza Sukraloza patří mezi populární umělá sladidla, která jsou mnohonásobně sladší než běžný cukr - konkrétně až 600krát. Vzniká speciální chemickou úpravou obyčejného cukru, kdy dochází k nahrazení hydroxylových skupin chlorem. Naše tělo není schopné tuto látku zpracovat, proto nezískáváme žádné...
13. 02. 2025
Rajčatový protlak: Klasika Rajčatový protlak, ten věrný společník v každé české kuchyni, je skutečný poklad mezi ingrediencemi. Z obyčejných rajčat, pečlivě povařených až do husté konzistence, vzniká základ, bez kterého si vaření ani neumíme představit. Když připravujete klasické špagety, domácí guláš nebo...
12. 02. 2025
Historie pentilek v Česku Kdo by neznal pentilku? Tenhle věrnej parťák českých pisálků se u nás zabydlel už za první republiky. Tenkrát se lidi mohli poprvé setkat s plnicíma perama, který měly tenhle speciální hrot. Lidi si je zamilovali, protože byly levný a dalo se na ně spolehnout. Po válce se pentilky rozlezly všude -...
11. 02. 2025
Suma: Oblíbená ryba Čechů Suma je pro nás Čechy skvělá ryba, a to z více důvodů. Když si dáte sumu, dostanete lahodné maso prakticky bez kostí, které můžete připravit na spoustu způsobů. Je jedno, jestli ho hodíte na pánev, do trouby nebo z něj uvaříte guláš - pokaždé si na něm skvěle pochutnáte. A co je super -...
10. 02. 2025
Výběr masa na roštěnky Chcete si připravit pořádnou roštěnou? Pak rozhodně vyrazte do dobrého řeznictví. Na kvalitě hovězího masa totiž stojí celý výsledek - jen z prvotřídního kusu připravíte šťavnatou a křehkou roštěnou, co se rozplývá na jazyku. Nejlepší volbou je vysoký roštěnec, ale skvěle poslouží i...
09. 02. 2025
Historie droždí Od pradávna si lidé lámou hlavu nad tím, jak se z tak jednoduchých surovin jako je mouka, voda a sůl může zrodit voňavý a nadýchaný bochník chleba. Za tímhle malým zázrakem stojí droždí, které už tisíce let zpříjemňuje život milovníkům pečiva. Poprvé ho objevili staří Egypťané, kteří jako...
08. 02. 2025
Dobrý Kanec: Pražská restaurace Přímo v centru staré Prahy objevíte útulnou restauraci Dobrý Kanec, kde tradiční českou kuchyni podávají v moderním hávu. Tahle hospůdka si potrpí na prvotřídní suroviny od místních farmářů a podle ročního období obměňuje své speciality. Dobrý Kanec myslí i na ty, kdo masu...
07. 02. 2025
Co je to polac Polac patří mezi oblíbené sýrové speciality z Polska. Hodně lidí se ptá, jestli najdou něco podobného i na Slovensku. I když slovenská sýrařská tradice je bohatá, přesně takový sýr jako polac tam nenajdete. Slovensko se ale může pochlubit řadou zajímavých sýrů, které mají s polacem něco společného....
06. 02. 2025
Co jsou řízky naruby? Kdo by neznal klasické řízky? Ale co takhle zkusit něco trochu jiného? Řízky naruby jsou vlastně takový malý kulinářský trik, který obrací tradiční recept vzhůru nohama. Místo toho, aby bylo maso obalené, tady naopak maso obaluje všechno ostatní. Vezmete plátek masa, naplníte ho třeba šunkou a...
05. 02. 2025
Tajemství nadýchaných knedlíků Nadýchané ovocné knedlíky z kynutého těsta jsou skutečnou pýchou naší domácí kuchyně. Kdo by odolal těm voňavým buchtičkám, zalitým rozpuštěným máslem a posypaným čerstvým tvarohem? Tajemství jejich lehkosti spočívá v dokonalém těstě. To připravíme z poctivé hladké mouky,...
04. 02. 2025