Droždí

Droždí: Tajemství nadýchaných buchet odhaleno!

Historie droždí Od pradávna si lidé lámou hlavu nad tím, jak se z tak jednoduchých surovin jako je mouka, voda a sůl může zrodit voňavý a nadýchaný bochník chleba. Za tímhle malým zázrakem stojí droždí, které už tisíce let zpříjemňuje život milovníkům pečiva. Poprvé ho objevili staří Egypťané, kteří jako...

Dobry Kanec

Dobrý Kanec: Pražská restaurace, kde se chutě mění v zážitky

Dobrý Kanec: Pražská restaurace Přímo v centru staré Prahy objevíte útulnou restauraci Dobrý Kanec, kde tradiční českou kuchyni podávají v moderním hávu. Tahle hospůdka si potrpí na prvotřídní suroviny od místních farmářů a podle ročního období obměňuje své speciality. Dobrý Kanec myslí i na ty, kdo masu...

Poctivý polac: Chuť Slovenska, která nikdy nezklame

Co je to polac Polac patří mezi oblíbené sýrové speciality z Polska. Hodně lidí se ptá, jestli najdou něco podobného i na Slovensku. I když slovenská sýrařská tradice je bohatá, přesně takový sýr jako polac tam nenajdete. Slovensko se ale může pochlubit řadou zajímavých sýrů, které mají s polacem něco společného....

Řízky Naruby

Řízky naruby: Kulinářská revoluce na talíři

Co jsou řízky naruby? Kdo by neznal klasické řízky? Ale co takhle zkusit něco trochu jiného? Řízky naruby jsou vlastně takový malý kulinářský trik, který obrací tradiční recept vzhůru nohama. Místo toho, aby bylo maso obalené, tady naopak maso obaluje všechno ostatní. Vezmete plátek masa, naplníte ho třeba šunkou a...

Nadýchané Kynuté Ovocné Knedlíky

Nadýchané kynuté ovocné knedlíky: Tajemství dokonalého letního dezertu

Tajemství nadýchaných knedlíků Nadýchané ovocné knedlíky z kynutého těsta jsou skutečnou pýchou naší domácí kuchyně. Kdo by odolal těm voňavým buchtičkám, zalitým rozpuštěným máslem a posypaným čerstvým tvarohem? Tajemství jejich lehkosti spočívá v dokonalém těstě. To připravíme z poctivé hladké mouky,...

Josef Vareka Koblizci

Josef Várečka: Kobližci, kteří vám zatančí na jazyku

Josef Várečka: Kdo to byl? Josef Várečka a kobližky, to bylo něco! Když se dal do pečení, celá kuchyň voněla jako z pohádky. Jeho specialitou byly právě ty nadýchané koblihy s marmeládovou náplní, které pekl podle starého rodinného receptu. Každou neděli se u něj scházela celá rodina na sladkou snídani, kde nemohly...

Hovezi Vyvar

Hovězí vývar: Tajemství dokonalé chuti, kterou si zamilujete.

Tradiční česká pochoutka Hovězí vývar patří k pokladům naší kuchyně, který se předává z generace na generaci jako vzácné dědictví. Je to víc než jen polévka - je to kus domova v hrnci. Do hrnce patří poctivé hovězí kosti plné morku, čerstvá kořenová zelenina a hlavně spousta času. Vaření pravého vývaru chce...

Dýně Recepty

Osvěžte si podzim s těmito lahodnými dýňovými recepty!

Klasické dýňové polévky Dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní recepty. Její hedvábná textura a přirozená sladkost dýně spolu s voňavým kořením vytváří dokonalou kombinaci chutí. Existuje spousta způsobů, jak si tuhle polévku připravit podle vlastní chuti. Zkuste do ní přidat kokosové mléko pro...

Nejedlé Houby

Pozor na ně! Nejedlé houby, které vám zkazí oběd

Co jsou to nejedlé houby? V našich lesích roste spousta nádherných hub, jenže pozor - ne všechny patří do kuchyně. Když mluvíme o nejedlých houbách, máme na mysli všechny druhy, které by se nikdy neměly objevit na našem talíři. Mezi ty nejnebezpečnější patří smrtelně jedovaté druhy, jako třeba zákeřná muchomůrka...

Buřty Na Černém Pivu

Buřty na černém pivu: Tajemství dokonalé pochoutky odhaleno!

Klasika českých hospod Když se řekne česká hospoda, většina z nás si vybaví nejen orosené půllitry a fotbal v televizi, ale taky vůni, která se line z kuchyně. Mezi klasiky, co zahřejí u srdce, patří buřty na černém pivu. Je to jídlo, které vypráví příběh - příběh našich hospod, kde se scházejí štamgasti a kde...