Burg

Tajemství úspěchu: Jak [název burgrárny] dobyl svět burgerů?

Počátky a historie burgrů Kořeny hamburgeru sahají až do 19. století, kdy se v německém Hamburku objevil pokrm zvaný „hamburský steak“. Šlo o placku z mletého hovězího masa, často podávanou s cibulí a kyselou okurkou. S přílivem evropských imigrantů do USA se hamburský steak dostal i za oceán, kde se stal oblíbeným...

U Dvořáčků

U Dvořáčků: Pražská klasika, která nezklame

Praha, město stověžaté, láká nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Mezi restauracemi, které se nesmazatelně zapsaly do kulinářské mapy Prahy, zaujímá výjimečné místo restaurace U Dvořáčků. Tato tradiční česká restaurace, která se nachází v srdci Starého Města, si již po desítky let...

Fancy Fries

Hranolky jako umělecké dílo? Tyhle podniky v Praze vám je naservírují!

Fenomén fancy hranolek v Praze V Praze teď frčí vymazlený hranolky jako blázen! Podobně jako řízky naruby, co všichni zbožňujou, se i tyhle křupavý dobroty staly totálním hitem. Je to fakt mazec, co se s nima dá všechno vymyslet - už dávno nejsou jenom jako přídavek k burgráči. Týpci po celý Praze rozjíždějí...

Barabizna Menu

Vychutnejte si netradiční zážitky s menu Barabizna

Barabizna: Co to je? Už jste čuměli na ten bar Barabizna? Je to fakt mazec, co se tam děje! Barabizna není žádná nóbl restauračka, kde by vám dali na talíř tři hrášky. Je to prostě férovka, kde se vaří s láskou a kde si kuchaři občas střihnou pěkný experimenty. Menu je našlapaný dobrotama, že se vám budou dělat boule...

Jogurt Bez Laktózy

Jogurt bez laktózy: Slast bez trápení

Co je laktóza a laktázová intolerance? Laktáza je takovej enzym, co rozkládá mléčnej cukr na menší části - glukózu a galaktózu, který pak tělo vstřebá do krve. U spousty lidí se po tom, co přestanou pít mateřský mlíko, přestane tvořit dost laktázy, a pak maj problém s trávením mléčnejch věcí. Když někdo...

Malvice

Sladké tajemství malvic: Co jste o nich nevěděli?

Co je to malvice? Malvice je vlastně takovej šťavnatej plod, kterej vzniká z květního lůžka - to je ta rozšířená část stonku, kde vyroste květ. Když plod dozrává, tohle lůžko se promění v tu šťavnatou část, co všichni tak rádi jíme. Semínka malvic najdeš v jádřinci, což je ta tvrdá část uprostřed ovoce....

Bananove Muffiny

Nadýchané štěstí: Banánové muffiny, které si zamilujete!

Banánové muffiny: Vlhkost a chuť Bananový muffiny jsou fakt super věc! Je to prostě božský sladký pečivo, který je tak akorát vláčný. Celý trik je v tom, že musíte vzít pěkně přezrálý banány - čím jsou tmavší, tím líp. Když použijete hodně zralý banány, budou muffiny prostě luxusně sladký a budou krásně...

Kuřecí Na Kari

Kuřecí na kari: Rychlá večeře, která vás zahřeje

Klasické kuřecí na kari Hele, kuřecí na kari, to je fakt pecka! Tenhle klasickej recepťák frčí snad v každý český domácnosti. Ta hustá omáčka s tim super kořením a šťavnatý maso, to je něco, co prostě každýmu sedne. A co je na tom nejlepší? Je to úplně easy udělat! Fakt nemusíš bejt žádnej masterchef, zvládne to...

Milka

Rozplývá se vám v ústech, ne v ruce: Tajemství neodolatelné Milky

Historie značky Milka Příběh značky Milka se začal psát v roce 1825, kdy se Philippe Suchard narodil ve švýcarském Neuchâtelu. O 11 let později, v roce 1836, se vyučil cukrářem a otevřel si malý obchůdek s cukrovinkami. Jeho vášeň pro čokoládu ho ale táhla dál a v roce 1847 se mu podařilo vyvinout novou, jemnější a...

Soljanka

Soljanka: Ruská chuťovka, která vás zahřeje

Pochoutka z Ruska Soljanka je mnohem víc než jen polévka. Je to exploze chutí, která v sobě snoubí slanou chuť masa a uzenin s kyselostí nakládaných okurek a citronové šťávy. Právě tato kombinace dodává soljance její nezaměnitelnou chuť. Soljanka, typická pro ruskou kuchyni, je hustá a sytá polévka, která zahřeje i v...