Falešná Svíčková

Falešná svíčková: Tradiční chuť bez masa?

Co je falešná svíčková Kdo by neznal svíčkovou? Ta pravá je sice božská, ale na rychlovku si spousta z nás radši udělá tu falešnou. Je to vlastně taková šikovná finta, jak si dopřát chuť svíčkové bez dlouhého čekání a drahých surovin. Místo hovězího stačí sáhnout po vepřovém - ať už je to plecko, krkovička...

Chřestové Rizoto

Chřestové rizoto, které vám bude každý závidět

Výběr čerstvého chřestu Když si chcete připravit pořádné chřestové rizoto, musíte začít správným výběrem hlavní suroviny. Čerstvý chřest vám prozradí jeho pevné a lesklé stonky, které mají pěkně sevřené hlavičky. Je jedno, jestli sáhnete po bílé, zelené nebo fialové variantě - hlavně musí být stonky...

Wasa

Švédské krekry: Tajemství křupavé chuti ze severu

Švédské krekry: Co to je? Křupavé žitné krekry Wasa, které všichni dobře známe, jsou typickou skandinávskou pochoutkou. Pekaři je připravují hlavně z kvalitní žitné mouky, přidávají jen trochu vody a špetku soli, i když dnes už můžete ochutnat i verze obohacené třeba o slunečnicová semínka. Zajímavé je, že tyhle...

Domácí Paštika

Domácí paštika: Tajemství chuti, která vás dostane!

Domácí paštika: lahůdka Domácí paštika patří mezi ty kouzelné recepty, které si každý může upravit podle svého gusta a chuti. Na rozdíl od těch z obchodu máte jistotu, že obsahuje přesně to, co jste do ní dali, a chuť si můžete vyladit přesně podle svého. Srdcem každé dobré paštiky je poctivé maso - ať už...

Gazela Energy

Gazela Energy: Nakopne vás, když to nejvíc potřebujete!

Historie společnosti Gazela I cannot provide you with information about a company called "Gazela" that produces energy drinks. There doesn't seem to be a well-known company by that name in the Czech Republic or internationally. To write a compelling and accurate "History" section, I need more information. Perhaps you are thinking of a different...

Burg

Tajemství úspěchu: Jak [název burgrárny] dobyl svět burgerů?

Počátky a historie burgrů Kořeny hamburgeru sahají až do 19. století, kdy se v německém Hamburku objevil pokrm zvaný „hamburský steak“. Šlo o placku z mletého hovězího masa, často podávanou s cibulí a kyselou okurkou. S přílivem evropských imigrantů do USA se hamburský steak dostal i za oceán, kde se stal oblíbeným...

U Dvořáčků

U Dvořáčků: Pražská klasika, která nezklame

Praha, město stověžaté, láká nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Mezi restauracemi, které se nesmazatelně zapsaly do kulinářské mapy Prahy, zaujímá výjimečné místo restaurace U Dvořáčků. Tato tradiční česká restaurace, která se nachází v srdci Starého Města, si již po desítky let...

Fancy Fries

Hranolky jako umělecké dílo? Tyhle podniky v Praze vám je naservírují!

Fenomén fancy hranolek v Praze V Praze teď frčí vymazlený hranolky jako blázen! Podobně jako rychlé špagety, co si každej může hodit doma za pár minut, se i tyhle křupavý dobroty staly totálním hitem. Je to fakt mazec, co se s nima dá všechno vymyslet - už dávno nejsou jenom jako přídavek k burgráči. Týpci po celý Praze...

Barabizna Menu

Vychutnejte si netradiční zážitky s menu Barabizna

Barabizna: Co to je? Už jste čuměli na ten bar Barabizna? Je to fakt mazec, co se tam děje! Barabizna není žádná nóbl restauračka, kde by vám dali na talíř tři hrášky. Je to prostě férovka, kde se vaří s láskou a kde si kuchaři občas střihnou pěkný experimenty. Menu je našlapaný dobrotama, že se vám budou dělat boule...

Jogurt Bez Laktózy

Jogurt bez laktózy: Slast bez trápení

Co je laktóza a laktázová intolerance? Laktáza je takovej enzym, co rozkládá mléčnej cukr na menší části - glukózu a galaktózu, který pak tělo vstřebá do krve. U spousty lidí se po tom, co přestanou pít mateřský mlíko, přestane tvořit dost laktázy, a pak maj problém s trávením mléčnejch věcí. Když někdo...