Sendvič: Král rychlého občerstvení?
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Výběr správné čokolády Když si vybíráte čokoládu na polevu vánočního cukroví, je fajn vědět pár užitečných věcí. Běžná...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Klasické dýňové polévky Dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní recepty. Její hedvábná textura a přirozená sladkost dýně spolu s voňavým kořením vytváří dokonalou kombinaci chutí. Existuje spousta způsobů, jak si tuhle polévku připravit podle vlastní chuti. Zkuste do ní přidat kokosové mléko pro...
01. 02. 2025
Co jsou to nejedlé houby? V našich lesích roste spousta nádherných hub, jenže pozor - ne všechny patří do kuchyně. Když mluvíme o nejedlých houbách, máme na mysli všechny druhy, které by se nikdy neměly objevit na našem talíři. Mezi ty nejnebezpečnější patří smrtelně jedovaté druhy, jako třeba zákeřná muchomůrka...
31. 01. 2025
Klasika českých hospod Když se řekne česká hospoda, většina z nás si vybaví nejen orosené půllitry a fotbal v televizi, ale taky vůni, která se line z kuchyně. Mezi klasiky, co zahřejí u srdce, patří buřty na černém pivu. Je to jídlo, které vypráví příběh - příběh našich hospod, kde se scházejí štamgasti a kde...
30. 01. 2025
Co je falešná svíčková Kdo by neznal svíčkovou? Ta pravá je sice božská, ale na rychlovku si spousta z nás radši udělá tu falešnou. Je to vlastně taková šikovná finta, jak si dopřát chuť svíčkové bez dlouhého čekání a drahých surovin. Místo hovězího stačí sáhnout po vepřovém - ať už je to plecko, krkovička...
29. 01. 2025
Výběr čerstvého chřestu Když si chcete připravit pořádné chřestové rizoto, musíte začít správným výběrem hlavní suroviny. Čerstvý chřest vám prozradí jeho pevné a lesklé stonky, které mají pěkně sevřené hlavičky. Je jedno, jestli sáhnete po bílé, zelené nebo fialové variantě - hlavně musí být stonky...
28. 01. 2025
Švédské krekry: Co to je? Křupavé žitné krekry Wasa, které všichni dobře známe, jsou typickou skandinávskou pochoutkou. Pekaři je připravují hlavně z kvalitní žitné mouky, přidávají jen trochu vody a špetku soli, i když dnes už můžete ochutnat i verze obohacené třeba o slunečnicová semínka. Zajímavé je, že tyhle...
27. 01. 2025
Domácí paštika: lahůdka Domácí paštika patří mezi ty kouzelné recepty, které si každý může upravit podle svého gusta a chuti. Na rozdíl od těch z obchodu máte jistotu, že obsahuje přesně to, co jste do ní dali, a chuť si můžete vyladit přesně podle svého. Srdcem každé dobré paštiky je poctivé maso - ať už...
26. 01. 2025
Historie společnosti Gazela I cannot provide you with information about a company called "Gazela" that produces energy drinks. There doesn't seem to be a well-known company by that name in the Czech Republic or internationally. To write a compelling and accurate "History" section, I need more information. Perhaps you are thinking of a different...
25. 01. 2025
Počátky a historie burgrů Kořeny hamburgeru sahají až do 19. století, kdy se v německém Hamburku objevil pokrm zvaný „hamburský steak“. Šlo o placku z mletého hovězího masa, často podávanou s cibulí a kyselou okurkou. S přílivem evropských imigrantů do USA se hamburský steak dostal i za oceán, kde se stal oblíbeným...
24. 01. 2025
Praha, město stověžaté, láká nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Mezi restauracemi, které se nesmazatelně zapsaly do kulinářské mapy Prahy, zaujímá výjimečné místo restaurace U Dvořáčků. Tato tradiční česká restaurace, která se nachází v srdci Starého Města, si již po desítky let...
23. 01. 2025