Sendvič: Král rychlého občerstvení?
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Nejlepší restaurace ve Zlíně Zlín, město s bohatou historií a pulzující gastronomií, nabízí širokou škálu restaurací pro každý vkus...
Co je celozrnné pečivo? Kdo chce žít zdravěji, měl by vsadit na celozrnné pečivo. Je to úplně jiná liga než běžné bílé pečivo,...
Neodolatelné dorty Sladké potěšení, kterému nikdo neodolá. Ano, řeč je o dortech! Dezerty, jež jsou králi všech oslav, rodinných sešlostí a svátečních chvil. Recepty na sladké dezerty se dědí z generace na generaci a skrývají v sobě tajemství dokonalé chuti. Od nadýchaných piškotů přes lahodné krémy až po bohatou...
29. 10. 2024
Původ a historie Jasmínová rýže, známá svou jedinečnou vůní a chutí, pochází z Thajska. Její historie sahá tisíce let zpět, s prvními zmínkami o pěstování rýže v Thajsku datovanými do období před 5000 lety. Jasmínová rýže, jako specifický druh rýže, se však objevila mnohem později. První záznamy o jasmínové...
29. 10. 2024
Časně jarní pochoutka Když sluníčko začne po zimě konečně hřát a příroda se probouzí, na zahrádkách se objevují první zelené výhonky rebarbory. A to je jasné znamení – blíží se čas na rebarborový koláč od babičky! Tenhle dezert je symbolem jara a v mnoha rodinách neodmyslitelnou součástí nedělního oběda....
29. 10. 2024
Šunková klasika: Co to vlastně je? Šunková pomazánka, to je synonymum pro rychlou a chutnou svačinu, která v českých domácnostech kraluje už po generace. Ale co to vlastně je, ta "šunková klasika"? V základu se jedná o jednoduchou směs, ve které hraje prim šunka, máslo a cibule. Právě kombinace těchto tří ingrediencí...
28. 10. 2024
Původ názvu Casa Mia Výraz "Casa Mia" pochází z italštiny a v překladu znamená "Můj dům". Toto spojení evokuje pocit domova, útulnosti a pohostinnosti, což jsou přesně ty hodnoty, které se restaurace Casa Mia snaží svým hostům zprostředkovat. Název restaurace tak není náhodný - má v sobě zakódovanou touhu vytvořit pro...
28. 10. 2024
Původ a historie bismarcku Sladký bismarck, známý také jako kobliha s marmeládou, má historii zahalenou tajemstvím. Přesný původ tohoto lahodného pečiva není zcela jasný, existuje však několik teorií. Jedna z nich spojuje bismarck s německým kancléřem Otto von Bismarckem. Podle této teorie byl Bismarck velkým milovníkem...
28. 10. 2024
Historie vochoc Vochoc, jak ho známe dnes, prošel dlouhou cestou vývoje. Jeho základy sahají až do starověké Mezoameriky, kde Mayové a Aztékové připravovali hořký nápoj z kakaových bobů. Do Evropy se kakao dostalo v 16. století s Kryštofem Kolumbem a brzy si získalo oblibu. Čokoláda se zpočátku konzumovala v tekuté formě...
27. 10. 2024
Historie cukrovinek Cukrovinky, sladké potěšení, které si dopřáváme po staletí, mají bohatou a fascinující historii. Již starověké civilizace znaly sladkou chuť medu, ovoce a ořechů a dovedly si je upravovat do lákavých forem. Postupem času se s rozvojem obchodu a technologií dostávaly do Evropy nové suroviny, jako je...
27. 10. 2024
Co je to burrito Burrito, které dnes můžete ochutnat třeba v mexita restauracích, je vlastně taková mexická rolka v měkké tortille z pšeničný mouky. Je to fakt super mexita jídlo, co vzniklo někde na pomezí Mexika a USA. Do téhle dobroty se balí všechno možný - od klasický rýže s fazolema až po různý masa jako hovězí...
27. 10. 2024
Co jsou těstoviny fidli? Těstoviny fidli, známé také jako strozzapreti, jsou krátké, stočené těstoviny pocházející z regionu Emilia-Romagna v Itálii. Své jméno, v překladu „špatně utáhnuté kněžské límce“, získaly podle svého tvaru, který připomíná kroucený kus látky. Těstoviny fidli mají drsný povrch, díky...
26. 10. 2024