Nadýchaná bábovka z hrníčku: Recept, který si zamilujete!
Hrníčková bábovka: Snadno a rychle Když už máte plnou hlavu receptů jako třeba dýňová polévka Pohlreich, co takhle si dát něco...
Hrníčková bábovka: Snadno a rychle Když už máte plnou hlavu receptů jako třeba dýňová polévka Pohlreich, co takhle si dát něco...
Výběr správných brambor Při vaření brambor hraje výběr správné odrůdy klíčovou roli v tom, jak dlouho se budou vařit a jaký bude...
Majonéza k snídani? Majonéza k snídani? Pro mnohé z nás nepředstavitelná kombinace. Vždyť majonézu si dáváme k hranolkům, do...
Co je sušené droždí? Sušené droždí je deaktivovaná forma čerstvého droždí, která se suší při nízké teplotě, aby se zachovala jeho kvasná schopnost. Sušené droždí má oproti čerstvému droždí delší trvanlivost a není nutné ho skladovat v chladničce. Existují dva hlavní druhy sušeného droždí: aktivní...
11. 10. 2024
Co je cuketové zelí? Cuketové zelí je lahodný a všestranný pokrm, který si oblíbíte pro jeho chuť i snadnou přípravu. Jde v podstatě o dušenou cuketu, okořeněnou kmínem a česnekem, která se konzistencí podobá klasickému zelí. Přestože se cuketové zelí často připravuje jako příloha k masu, hodí se i do polévek,...
11. 10. 2024
Punčochářské speciality na talíři Víte, že punčochářské řemeslo se kdysi pojilo s dobrým jídlem? Punčocháři byli známí svou zálibou v sytých a chutných pokrmech, které jim dodávaly energii na jejich náročnou práci. V některých restauracích se tato tradice udržuje dodnes a vy si tak můžete pochutnat na...
11. 10. 2024
Sushitime: Oblíbená restaurace Sushitime se rychle stala oblíbenou destinací pro milovníky sushi v České republice. S nabídkou zahrnující klasické rolky jako Philadelphia a California, až po speciality jako Dragon Roll a Rainbow Roll, si tu na své přijde opravdu každý. Restaurace si zakládá na čerstvosti surovin a autenticitě...
10. 10. 2024
Tescoma: Česká klasika v kuchyni Značka Tescoma evokuje v mnoha českých domácnostech pocit spolehlivosti a tradice. Již po generace jsou kuchyňské potřeby s nápisem Tescoma věrnými pomocníky při vaření a pečení. Tescoma s chutí, to není jen slogan, ale filozofie, která se promítá do každého produktu. Od hrnců a pánví,...
10. 10. 2024
Rychlý a snadný recept Dnešní uspěchaný svět si žádá rychlá a jednoduchá řešení, a to i v kuchyni. Právě proto jsou recepty na dort v hrníčku tak oblíbené. Stačí pár ingrediencí, hrnek a mikrovlnka a za pár minut si můžete vychutnat lahodný dezert. Žádné špinavé mísy, žádné složité postupy, jen čistá a...
10. 10. 2024
Co je to laskonka? Laskonka, v pravém slova smyslu, je malý, sladký pokrm určený k navození příjemných pocitů a uspokojení mlsných jazýčků. Je to něco speciálního, co si dopřáváme pro radost a potěšení, nikoliv pro zahnání hladu. Laskonky se obvykle vyznačují jemnou chutí, atraktivním vzhledem a často i nápaditou...
09. 10. 2024
Víčko: Co to vlastně je? Víčko, ten zdánlivě obyčejný předmět, hraje v našem každodenním životě překvapivě důležitou roli. Bez víčka by naše potraviny rychle ztratily na čerstvosti, nápoje by se vylily a kosmetika by se stala nepoužitelnou. Ale co to vlastně víčko je? V podstatě se jedná o kryt na nádobu, který...
09. 10. 2024
Co je vitestin Vitestin je označení pro skupinu látek, které se přirozeně vyskytují v některých potravinářských produktech. Vitestin sám o sobě není samostatnou látkou, ale spíše směsí různých sloučenin, které se liší svým složením a účinky. V potravinářství se vitestin používá především jako přírodní...
08. 10. 2024
Historie krabiček na jídlo Krabičky na jídlo, jak je známe dnes, se vyvinuly z dlouhé historie předmětů sloužících k přenosu jídla. Již ve starém Egyptě lidé používali koše z palmových listů a tkanin k přenášení jídla na pole. Římané nosili jídlo v praktických kovových nádobách zvaných "panarium". Během...
08. 10. 2024