Sendvič: Král rychlého občerstvení?
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Nejlepší restaurace ve Zlíně Zlín, město s bohatou historií a pulzující gastronomií, nabízí širokou škálu restaurací pro každý vkus...
Co je to pečený čaj? Pečený čaj je vlastně takový domácí poklad - hustá ovocná dobrota, co vznikne, když se ovoce s cukrem a voňavým...
Krůtí roláda: Lehká a chutná večeře Krůtí roláda je skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři, která je zároveň plná bílkovin. Příprava je snadná a rychlá, takže je ideální i pro všude zaneprázdněné. Kromě toho je krůtí maso velmi dietní, takže si na něm mohou pochutnat i ti, kteří si hlídají linii. Pro...
13. 10. 2024
Kdo by odolal lahodnému kousku dortu? Chuť na sladké nás občas všechny přepadne a v tu chvíli není nic lepšího než jednoduchý a rychlý recept, který uspokojí naše chuťové pohárky. Právě proto jsou recepty na jednoduché dorty tak oblíbené. Nevyžadují žádné speciální dovednosti ani hodiny strávené v kuchyni a...
12. 10. 2024
Historie tortilly Tortilla, tenká placka z kukuřičné mouky, je základním kamenem mexické kuchyně již po staletí. Její historie sahá až do dob předkolumbovské Mezoameriky, kde byla kukuřice základní potravinou. Archeologické nálezy dokazují, že již staří Mayové a Aztékové připravovali placky z mleté kukuřice, které...
12. 10. 2024
Co je tropické ovoce? Tropické ovoce je souhrnné označení pro ovoce pocházející z tropických oblastí, tedy oblastí s teplým a vlhkým podnebím. Tyto plody se vyznačují intenzivní chutí a aromatem, často sladkou a exotickou. Mezi nejznámější tropické ovoce patří banány, mango, ananas, papáju, kokosové ořechy, avokádo a...
12. 10. 2024
Co je sušené droždí? Sušené droždí je deaktivovaná forma čerstvého droždí, která se suší při nízké teplotě, aby se zachovala jeho kvasná schopnost. Sušené droždí má oproti čerstvému droždí delší trvanlivost a není nutné ho skladovat v chladničce. Existují dva hlavní druhy sušeného droždí: aktivní...
11. 10. 2024
Co je cuketové zelí? Cuketové zelí je lahodný a všestranný pokrm, který si oblíbíte pro jeho chuť i snadnou přípravu. Jde v podstatě o dušenou cuketu, okořeněnou kmínem a česnekem, která se konzistencí podobá klasickému zelí. Přestože se cuketové zelí často připravuje jako příloha k masu, hodí se i do polévek,...
11. 10. 2024
Punčochářské speciality na talíři Víte, že punčochářské řemeslo se kdysi pojilo s dobrým jídlem? Punčocháři byli známí svou zálibou v sytých a chutných pokrmech, které jim dodávaly energii na jejich náročnou práci. V některých restauracích se tato tradice udržuje dodnes a vy si tak můžete pochutnat na...
11. 10. 2024
Sushitime: Oblíbená restaurace Sushitime se rychle stala oblíbenou destinací pro milovníky sushi v České republice. S nabídkou zahrnující klasické rolky jako Philadelphia a California, až po speciality jako Dragon Roll a Rainbow Roll, si tu na své přijde opravdu každý. Restaurace si zakládá na čerstvosti surovin a autenticitě...
10. 10. 2024
Tescoma: Česká klasika v kuchyni Značka Tescoma evokuje v mnoha českých domácnostech pocit spolehlivosti a tradice. Již po generace jsou kuchyňské potřeby s nápisem Tescoma věrnými pomocníky při vaření a pečení. Tescoma s chutí, to není jen slogan, ale filozofie, která se promítá do každého produktu. Od hrnců a pánví,...
10. 10. 2024
Rychlý a snadný recept Dnešní uspěchaný svět si žádá rychlá a jednoduchá řešení, a to i v kuchyni. Právě proto jsou recepty na dort v hrníčku tak oblíbené. Stačí pár ingrediencí, hrnek a mikrovlnka a za pár minut si můžete vychutnat lahodný dezert. Žádné špinavé mísy, žádné složité postupy, jen čistá a...
10. 10. 2024