Pohlreichův tajný recept na dokonalou dýňovou polévku
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Historie rajčatové omáčky Málokdo ví, že rajčatová omáčka se na pizze objevila mnohem později, než by se mohlo zdát. Zatímco Kolumbus...
Původ a historie značky Cini Minis Cini Minis jsou neodmyslitelně spjaty s italskou značkou kávy Lavazza. Společnost Lavazza, založená v roce 1895 Luigim Lavazzou v Turíně, se stala synonymem pro kvalitní italskou kávu. Po desetiletí budovala Lavazza svou reputaci na dokonalém pražení a míchání kávových zrn, čímž si...
15. 10. 2024
Historie palačinkového dortu Palačinkový dort, lahodná pochoutka složená z tenkých vrstev palačinek prokládaných krémem, má bohatou historii sahající až do středověku. Ačkoliv přesný původ palačinkového dortu zůstává nejasný, existují důkazy o tom, že podobné dezerty se připravovaly již ve starověkém Římě a...
14. 10. 2024
Brokolice: zelená hvězda Brokolice, to není jen tak ledajaká zelenina. Je to hotový poklad plný vitamínů a minerálů. A co je nejlepší? Dá se z ní vykouzlit spousta skvělých jídel, třeba zapečená brokolice s těstovinami. Stačí uvařit oblíbené těstoviny, smíchat je s brokolicí, zalít smetanovou omáčkou, posypat sýrem...
14. 10. 2024
Rybízová bublanina: Letní klasika Rybíz, to je letní klasika. A co teprve z něj upéct? Sladké dezerty z rybízu jsou prostě neodolatelné. Ať už je to koláč, knedlíky nebo bublanina, vždycky si na nich pochutná celá rodina. Rybízová bublanina je rychlá, jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Navíc si můžete vybrat,...
14. 10. 2024
Co jsou krabí tyčinky? Krabí tyčinky, oblíbená pochoutka mnoha z nás, ve skutečnosti s krabem nemají mnoho společného. Připravují se ze surimi, což je pastovitá hmota vyrobená z bílých ryb, jako je treska, štikozubec nebo makrela. Tyto ryby jsou zbaveny kůže, kostí a tuku, namele se na jemnou pastu a smíchají se s dalšími...
13. 10. 2024
Švestkový koláč s tvarohem: Klasika Švestkový koláč s tvarohem evokuje vzpomínky na dětství a babičky teplou kuchyni. Tato česká klasika je oblíbená napříč generacemi pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Kombinace sladkého kynutého těsta, poctivého tvarohu a kyselkavých švestek je zkrátka neodolatelná. Příprava...
13. 10. 2024
Krůtí roláda: Lehká a chutná večeře Krůtí roláda je skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři, která je zároveň plná bílkovin. Příprava je snadná a rychlá, takže je ideální i pro všude zaneprázdněné. Kromě toho je krůtí maso velmi dietní, takže si na něm mohou pochutnat i ti, kteří si hlídají linii. Pro...
13. 10. 2024
Kdo by odolal lahodnému kousku dortu? Chuť na sladké nás občas všechny přepadne a v tu chvíli není nic lepšího než jednoduchý a rychlý recept, který uspokojí naše chuťové pohárky. Právě proto jsou recepty na jednoduché dorty tak oblíbené. Nevyžadují žádné speciální dovednosti ani hodiny strávené v kuchyni a...
12. 10. 2024
Historie tortilly Tortilla, tenká placka z kukuřičné mouky, je základním kamenem mexické kuchyně již po staletí. Její historie sahá až do dob předkolumbovské Mezoameriky, kde byla kukuřice základní potravinou. Archeologické nálezy dokazují, že již staří Mayové a Aztékové připravovali placky z mleté kukuřice, které...
12. 10. 2024
Co je tropické ovoce? Tropické ovoce je souhrnné označení pro ovoce pocházející z tropických oblastí, tedy oblastí s teplým a vlhkým podnebím. Tyto plody se vyznačují intenzivní chutí a aromatem, často sladkou a exotickou. Mezi nejznámější tropické ovoce patří banány, mango, ananas, papáju, kokosové ořechy, avokádo a...
12. 10. 2024