Sendvič: Král rychlého občerstvení?
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Výběr správných brambor Při vaření brambor hraje výběr správné odrůdy klíčovou roli v tom, jak dlouho se budou vařit a jaký bude...
Co je to fondán Fondán je hladká, tvárná hmota, která se používá k potahování dortů a modelování dekorací. Základní suroviny pro...
Víčko: Co to vlastně je? Víčko, ten zdánlivě obyčejný předmět, hraje v našem každodenním životě překvapivě důležitou roli. Bez víčka by naše potraviny rychle ztratily na čerstvosti, nápoje by se vylily a kosmetika by se stala nepoužitelnou. Ale co to vlastně víčko je? V podstatě se jedná o kryt na nádobu, který...
09. 10. 2024
Co je vitestin Vitestin je označení pro skupinu látek, které se přirozeně vyskytují v některých potravinářských produktech. Vitestin sám o sobě není samostatnou látkou, ale spíše směsí různých sloučenin, které se liší svým složením a účinky. V potravinářství se vitestin používá především jako přírodní...
08. 10. 2024
Historie krabiček na jídlo Krabičky na jídlo, jak je známe dnes, se vyvinuly z dlouhé historie předmětů sloužících k přenosu jídla. Již ve starém Egyptě lidé používali koše z palmových listů a tkanin k přenášení jídla na pole. Římané nosili jídlo v praktických kovových nádobách zvaných "panarium". Během...
08. 10. 2024