Sendvič: Král rychlého občerstvení?
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Historie sendviče Sendvič, který dnes známe jako rychlou svačinu, má překvapivě dlouhou minulost. Už ve starém Římě si lidé...
Výběr správné čokolády Když si vybíráte čokoládu na polevu vánočního cukroví, je fajn vědět pár užitečných věcí. Běžná...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Punčochářské speciality na talíři Víte, že punčochářské řemeslo se kdysi pojilo s dobrým jídlem? Punčocháři byli známí svou zálibou v sytých a chutných pokrmech, které jim dodávaly energii na jejich náročnou práci. V některých restauracích se tato tradice udržuje dodnes a vy si tak můžete pochutnat na...
11. 10. 2024
Sushitime: Oblíbená restaurace Sushitime se rychle stala oblíbenou destinací pro milovníky sushi v České republice. S nabídkou zahrnující klasické rolky jako Philadelphia a California, až po speciality jako Dragon Roll a Rainbow Roll, si tu na své přijde opravdu každý. Restaurace si zakládá na čerstvosti surovin a autenticitě...
10. 10. 2024
Tescoma: Česká klasika v kuchyni Značka Tescoma evokuje v mnoha českých domácnostech pocit spolehlivosti a tradice. Již po generace jsou kuchyňské potřeby s nápisem Tescoma věrnými pomocníky při vaření a pečení. Tescoma s chutí, to není jen slogan, ale filozofie, která se promítá do každého produktu. Od hrnců a pánví,...
10. 10. 2024
Rychlý a snadný recept Dnešní uspěchaný svět si žádá rychlá a jednoduchá řešení, a to i v kuchyni. Právě proto jsou recepty na dort v hrníčku tak oblíbené. Stačí pár ingrediencí, hrnek a mikrovlnka a za pár minut si můžete vychutnat lahodný dezert. Žádné špinavé mísy, žádné složité postupy, jen čistá a...
10. 10. 2024
Co je to laskonka? Laskonka, v pravém slova smyslu, je malý, sladký pokrm určený k navození příjemných pocitů a uspokojení mlsných jazýčků. Je to něco speciálního, co si dopřáváme pro radost a potěšení, nikoliv pro zahnání hladu. Laskonky se obvykle vyznačují jemnou chutí, atraktivním vzhledem a často i nápaditou...
09. 10. 2024
Víčko: Co to vlastně je? Víčko, ten zdánlivě obyčejný předmět, hraje v našem každodenním životě překvapivě důležitou roli. Bez víčka by naše potraviny rychle ztratily na čerstvosti, nápoje by se vylily a kosmetika by se stala nepoužitelnou. Ale co to vlastně víčko je? V podstatě se jedná o kryt na nádobu, který...
09. 10. 2024
Co je vitestin Vitestin je označení pro skupinu látek, které se přirozeně vyskytují v některých potravinářských produktech. Vitestin sám o sobě není samostatnou látkou, ale spíše směsí různých sloučenin, které se liší svým složením a účinky. V potravinářství se vitestin používá především jako přírodní...
08. 10. 2024
Historie krabiček na jídlo Krabičky na jídlo, jak je známe dnes, se vyvinuly z dlouhé historie předmětů sloužících k přenosu jídla. Již ve starém Egyptě lidé používali koše z palmových listů a tkanin k přenášení jídla na pole. Římané nosili jídlo v praktických kovových nádobách zvaných "panarium". Během...
08. 10. 2024