Lívanečník

Lívanečník: Tajemství nadýchaného potěšení

Co je lívanečník? Lívanečník je v české kuchyni oblíbený dezert, který se skládá z nadýchaných lívanců prokládaných lahodnou náplní. Lívance, tenké a nadýchané placky z těsta, se obvykle připravují z mouky, vajec, mléka a cukru. Po usmažení dozlatova se ještě teplé promazávají a vrství, čímž vzniká lákavý...

Menu Přerov

Nejlepší menu v Přerově: Objevte gastronomické poklady města

Rozmanitá nabídka pro každého Přerovské restaurace se pyšní rozmanitou nabídkou, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Ať už toužíte po tradiční české kuchyni, mezinárodních specialitách nebo moderních kulinářských kreacích, v Přerově si zaručeně přijdete na své. Restaurace s dlouholetou tradicí...

Květákové Placičky Recept

Křupavé květákové placičky: Recept na zdravou a chutnou večeři.

Proč květákové placičky? Květákové placičky, neboli smažené placky z květáku, jsou v české kuchyni stálicí a není se čemu divit. Nabízí totiž lahodnou kombinaci křupavého zevnějšku a jemného, nadýchaného vnitřku, která si podmanila nejednoho strávníka. Květák, hlavní ingredience, je navíc cenově dostupnou a...

Cini Minis

Cini Minis: Tajemství italské kávy odhaleno

Původ a historie značky Cini Minis Cini Minis jsou neodmyslitelně spjaty s italskou značkou kávy Lavazza. Společnost Lavazza, založená v roce 1895 Luigim Lavazzou v Turíně, se stala synonymem pro kvalitní italskou kávu. Po desetiletí budovala Lavazza svou reputaci na dokonalém pražení a míchání kávových zrn, čímž si...

Palačinkový Dort

Palačinkový dort: Královská hostina z tenkých palačinek

Historie palačinkového dortu Palačinkový dort, lahodná pochoutka složená z tenkých vrstev palačinek prokládaných krémem, má bohatou historii sahající až do středověku. Ačkoliv přesný původ palačinkového dortu zůstává nejasný, existují důkazy o tom, že podobné dezerty se připravovaly již ve starověkém Římě a...

Zapečená Brokolice S Těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami: Rychlá večeře, co vás dostane!

Brokolice: zelená hvězda Brokolice, to není jen tak ledajaká zelenina. Je to hotový poklad plný vitamínů a minerálů. A co je nejlepší? Dá se z ní vykouzlit spousta skvělých jídel, třeba zapečená brokolice s těstovinami. Stačí uvařit oblíbené těstoviny, smíchat je s brokolicí, zalít smetanovou omáčkou, posypat sýrem...

Rybízová Bublanina

Rybízová bublanina: Letní chuť, která vás dostane!

Rybízová bublanina: Letní klasika Rybíz, to je letní klasika. A co teprve z něj upéct? Sladké dezerty z rybízu jsou prostě neodolatelné. Ať už je to koláč, knedlíky nebo bublanina, vždycky si na nich pochutná celá rodina. Rybízová bublanina je rychlá, jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Navíc si můžete vybrat,...

Krabí Tyčinky

Krabí tyčinky: Skrytá hrozba, nebo skvělá svačinka?

Co jsou krabí tyčinky? Krabí tyčinky, oblíbená pochoutka mnoha z nás, ve skutečnosti s krabem nemají mnoho společného. Připravují se ze surimi, což je pastovitá hmota vyrobená z bílých ryb, jako je treska, štikozubec nebo makrela. Tyto ryby jsou zbaveny kůže, kostí a tuku, namele se na jemnou pastu a smíchají se s dalšími...

Švestkový Koláč S Tvarohem

Tajemství dokonalého švestkového koláče s tvarohem

Švestkový koláč s tvarohem: Klasika Švestkový koláč s tvarohem evokuje vzpomínky na dětství a babičky teplou kuchyni. Tato česká klasika je oblíbená napříč generacemi pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Kombinace sladkého kynutého těsta, poctivého tvarohu a kyselkavých švestek je zkrátka neodolatelná. Příprava...

Krůtí Roláda

Krůtí roláda: Recepty pro slavnostní i všední den.

Krůtí roláda: Lehká a chutná večeře Krůtí roláda je skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři, která je zároveň plná bílkovin. Příprava je snadná a rychlá, takže je ideální i pro všude zaneprázdněné. Kromě toho je krůtí maso velmi dietní, takže si na něm mohou pochutnat i ti, kteří si hlídají linii. Pro...