Pohlreichův tajný recept na dokonalou dýňovou polévku
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Historie rajčatové omáčky Málokdo ví, že rajčatová omáčka se na pizze objevila mnohem později, než by se mohlo zdát. Zatímco Kolumbus...
Dýňové noky: Podzimní pochoutka S příchodem podzimu a s ním i sezóny dýní se otevírá svět kulinářských možností. Jednou z nejoblíbenějších a zároveň nejjednodušších úprav dýně jsou bezesporu dýňové noky. Tyto malé knedlíčky z těsta s přídavkem dýňového pyré si získají srdce malých i velkých...
04. 11. 2024
Vepřová panenka: Královna vepřového Vepřová panenka, to je učiněná královna vepřového masa. Její jemná chuť a křehká konzistence ji předurčují k tomu, aby se z ní staly ty nejvybranější pokrmy. Ať už ji grilujete, pečete, nebo smažíte, vždycky si zachová svoji delikátní chuť. Jedním z nejoblíbenějších...
03. 11. 2024
Co je tapioka Tapioka je škrobový produkt, který se získává z kořene manioku jedlého. Maniok je tropická rostlina původem z Jižní Ameriky, dnes se však pěstuje v mnoha tropických oblastech po celém světě. Tapioka se vyrábí ve formě drobných perliček, které se získávají zahuštěním a následným sušením škrobové...
03. 11. 2024
Výběr panenky a slaniny Při přípravě vepřové panenky ve slanině je výběr kvalitních surovin naprosto zásadní pro výslednou chuť pokrmu. Vepřová panenka by měla být světle růžová, pevná na dotek a s minimem blan. Ideální je panenka z mladšího prasete, která je křehčí a šťavnatější. Při výběru slaniny se...
03. 11. 2024
Výběr masa pro klobásy Při výrobě domácích klobás je volba masa klíčová pro výslednou chuť a texturu. Pro klasické klobásy se nejčastěji používá vepřové maso, a to ideálně směs libovějšího masa z kýty nebo plece s tučnějším masem z břicha. Tučnější maso dodá klobásám šťavnatost a chuť, zatímco libové...
02. 11. 2024
Co je roastbeef? Roastbeef je pečené hovězí maso, které se obvykle podává jako hlavní chod. Připravuje se z hovězí svíčkové, což je nejkvalitnější a nejlibovější část hovězího masa. Svíčková se nachází na hřbetě zvířete a táhne se od krku až k ocasu. Díky své jemné struktuře a nízkému obsahu tuku je...
02. 11. 2024
Co je mlýnek na mák Mlýnek na mák je kuchyňský nástroj, který slouží k mletí máku na jemnou pastu. Tato pasta se pak používá jako náplň do buchet, koláčů a dalších dezertů. Mlýnky na mák se vyrábějí z různých materiálů, jako je kov, plast nebo keramika. Klasický mlýnek na mák se skládá z válcovité nádoby, ve...
02. 11. 2024
Co je Low Carb Dieta Je to způsob stravování, který omezuje příjem sacharidů, jako jsou ty, které se nacházejí v sladkých potravinách, těstovinách a pečivu. Místo toho se zaměřuje na konzumaci většího množství bílkovin a zdravých tuků. Cílem low carb diety je donutit tělo, aby místo sacharidů spalovalo tuky jako...
01. 11. 2024
Rychlé buchty: Ideální dezert Buchty, to je klasika českýho pečení. Když vzpomínám na dětství a babiččinu kuchyni, vždycky se mi vybaví vůně nadýchaného těsta. Ale co když není čas na složitý odpalované těsto recept? Řešením jsou rychlovky! Rychlé buchty jsou super volba pro každýho, kdo chce domácí dobrotu, ale...
01. 11. 2024
Nejlepší pizzerie ve Vsetíně Vsetín, malebné město ležící na východě Moravy, se může pochlubit nejen krásnou přírodou, ale i překvapivě pestrou gastronomickou scénou. Milovníci pizzy se zde rozhodně nudit nebudou. Najdete tu jak klasické pizzerie s dlouholetou tradicí, tak moderní podniky experimentující s netradičními...
01. 11. 2024