Pohlreichův tajný recept na dokonalou dýňovou polévku
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a...
Vepřová játra: pochoutka nebo? Vepřová játra - některým lidem se při jejich zmínce sbíhají sliny, jiní se jim raději vyhnou obloukem....
Výběr správné čokolády Když si vybíráte čokoládu na polevu vánočního cukroví, je fajn vědět pár užitečných věcí. Běžná...
Co je to fondán Fondán je hladká, tvárná hmota, která se používá k potahování dortů a modelování dekorací. Základní suroviny pro výrobu fondánu jsou moučkový cukr, glukózový sirup a tuk. Fondán se dá koupit hotový, nebo si ho můžete vyrobit doma. Domácí fondán je sice náročnější na přípravu, ale zase si...
04. 01. 2025
Co je růžový gin Růžový gin je variací klasického ginu, která si v posledních letech získala značnou popularitu. Na rozdíl od tradičního ginu, jehož chuť je převážně dána jalovcem, růžový gin se vyznačuje sladší a ovocnější chutí s výraznými tóny červeného ovoce, jako jsou maliny, jahody a rybíz. Tato...
03. 01. 2025
Historie značky Uncle Ben's Značka Uncle Ben’s, známá svými potravinářskými produkty, zejména rýží, má dlouhou a spletitou historii. Vznikla ve Spojených státech ve 40. letech 20. století a jejím symbolem se stal starší afroamerický muž, který měl evokovat obraz kuchaře z amerického Jihu. Toto vyobrazení, ačkoliv bylo...
02. 01. 2025
Palačinky bez vajec: Snadné Chcete si pochutnat na lahodných palačinkách, ale nemáte po ruce vejce, nebo držíte veganskou dietu? Žádný problém! Palačinky bez vajec jsou překvapivě snadné na přípravu a chutnají fantasticky. Stačí vám pár základních surovin, které pravděpodobně máte běžně doma. Recept na palačinky...
01. 01. 2025
Nejlepší restaurace Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod, malebné město s bohatou historií, láká turisty nejen svými památkami, ale i pestrou nabídkou gastronomických zážitků. Ať už toužíte po tradiční české kuchyni, mezinárodních specialitách nebo moderní gastronomii, restaurace v Havlíčkově Brodě uspokojí i ty...
31. 12. 2024
Zelenina z čeledi brukvovitých Zeli je jen jedním z mnoha zástupců čeledi brukvovitých, která zahrnuje širokou škálu zeleniny s rozmanitou chutí a konzistencí. Mezi nejznámější patří brokolice, květák, kapusta, kedluben nebo ředkvičky. Ačkoliv se jejich vzhled liší, všechny tyto druhy spojuje vysoký obsah vitamínů,...
30. 12. 2024
Původ a historie názvu Původ cikánského řízku, oblíbeného pokrmu české kuchyně, je zahalen tajemstvím a bohužel i kontroverzí. Jeho název, který je dnes považován za hanlivý a nevhodný, odkazuje na stereotypní spojování Romů s kočovným způsobem života a s tím spojenou jednoduchostí a sytostí pokrmů. Ve skutečnosti...
29. 12. 2024
Nejlepší restaurace ve Zlíně Zlín, město s bohatou historií a pulzující gastronomií, nabízí širokou škálu restaurací pro každý vkus a rozpočet. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, moderní kulinářské zážitky nebo exotické chutě, ve Zlíně si jistě přijdete na své. Mezi nejlepší restaurace ve Zlíně patří...
28. 12. 2024
Hrníčková bábovka: Snadno a rychle Když už máte plnou hlavu receptů jako třeba dýňová polévka Pohlreich, co takhle si dát něco sladkého? Nadýchaná a voňavá bábovka, symbol domácí pohody, fakt není jen pro zkušený kuchařky a kuchaře. S receptem na hrníčkovou bábovku to dáte levou zadní. Je to podobně jednoduchý...
27. 12. 2024
Chuťovka jménem karbanátek Karbanátky, to je klasika, která nikdy neomrzí. Ale co teprve, když se do nich přidá sýr? To je teprve chuťovka! Stačí pár kostek oblíbeného sýra vmíchat do masové směsi a rázem máte jídlo, které potěší malé i velké strávníky. Ať už zvolíte eidam, goudu, nivu nebo třeba hermelín, sýr...
26. 12. 2024