Uncle Bens

Strýček Ben: Tajemství rychlé a chutné večeře

Historie značky Uncle Ben's Značka Uncle Ben’s, známá svými potravinářskými produkty, zejména rýží, má dlouhou a spletitou historii. Vznikla ve Spojených státech ve 40. letech 20. století a jejím symbolem se stal starší afroamerický muž, který měl evokovat obraz kuchaře z amerického Jihu. Toto vyobrazení, ačkoliv bylo...

Palačinky Bez Vajec

Nadýchané palačinky bez vajec: Recept, který si zamilujete!

Palačinky bez vajec: Snadné Chcete si pochutnat na lahodných palačinkách, ale nemáte po ruce vejce, nebo držíte veganskou dietu? Žádný problém! Palačinky bez vajec jsou překvapivě snadné na přípravu a chutnají fantasticky. Stačí vám pár základních surovin, které pravděpodobně máte běžně doma. Recept na palačinky...

Restaurace Havlíčkův Brod

Nejlepší restaurace Havlíčkův Brod: Kam na oběd i večeři?

Nejlepší restaurace Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod, malebné město s bohatou historií, láká turisty nejen svými památkami, ale i pestrou nabídkou gastronomických zážitků. Ať už toužíte po tradiční české kuchyni, mezinárodních specialitách nebo moderní gastronomii, restaurace v Havlíčkově Brodě uspokojí i ty...

Zeli

Zdravé a chutné: Tipy a triky na vaření se zelím

Zelenina z čeledi brukvovitých Zeli je jen jedním z mnoha zástupců čeledi brukvovitých, která zahrnuje širokou škálu zeleniny s rozmanitou chutí a konzistencí. Mezi nejznámější patří brokolice, květák, kapusta, kedluben nebo ředkvičky. Ačkoliv se jejich vzhled liší, všechny tyto druhy spojuje vysoký obsah vitamínů,...

Cikánský Řízek

Cikánský řízek: Tradiční pochoutka, nebo faux pas?

Původ a historie názvu Původ cikánského řízku, oblíbeného pokrmu české kuchyně, je zahalen tajemstvím a bohužel i kontroverzí. Jeho název, který je dnes považován za hanlivý a nevhodný, odkazuje na stereotypní spojování Romů s kočovným způsobem života a s tím spojenou jednoduchostí a sytostí pokrmů. Ve skutečnosti...

Restaurace Zlín

Nejlepší restaurace Zlín: Kam na oběd i večeři?

Nejlepší restaurace ve Zlíně Zlín, město s bohatou historií a pulzující gastronomií, nabízí širokou škálu restaurací pro každý vkus a rozpočet. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, moderní kulinářské zážitky nebo exotické chutě, ve Zlíně si jistě přijdete na své. Mezi nejlepší restaurace ve Zlíně patří...

Nadýchaná Bábovka Hrníčková

Nadýchaná bábovka z hrníčku: Recept, který si zamilujete!

Hrníčková bábovka: Snadno a rychle Když už máte plnou hlavu receptů jako třeba dýňová polévka Pohlreich, co takhle si dát něco sladkého? Nadýchaná a voňavá bábovka, symbol domácí pohody, fakt není jen pro zkušený kuchařky a kuchaře. S receptem na hrníčkovou bábovku to dáte levou zadní. Je to podobně jednoduchý...

Rychlé Špagety

Rychlé špagety: Recepty pro zaneprázdněné gurmány.

Špagety: Rychlá a snadná volba Špagety jsou zkrátka klasika, která nikdy neomrzí. A co teprve, když je potřeba připravit rychlý oběd nebo večeři? Rychlé špagety jsou ideálním řešením pro všechny zaneprázdněné strávníky. Stačí pár minut a lahodný pokrm je na stole. Existuje nepřeberné množství receptů, které...

Majoneza K Snidani

Majonéza k snídani? Ano, čtete správně!

Majonéza k snídani? Majonéza k snídani? Pro mnohé z nás nepředstavitelná kombinace. Vždyť majonézu si dáváme k hranolkům, do bramborového salátu, prostě k něčemu slanému a nejlépe k obědu nebo k večeři. Jenže svět jídla a pití je plný překvapení a majonéza k snídani nemusí být nutně špatná volba. Důležité...