Malvice

Sladké tajemství malvic: Co jste o nich nevěděli?

Co je to malvice? Malvice je vlastně takovej šťavnatej plod, kterej vzniká z květního lůžka - to je ta rozšířená část stonku, kde vyroste květ. Když plod dozrává, tohle lůžko se promění v tu šťavnatou část, co všichni tak rádi jíme. Semínka malvic najdeš v jádřinci, což je ta tvrdá část uprostřed ovoce....

Bananove Muffiny

Nadýchané štěstí: Banánové muffiny, které si zamilujete!

Banánové muffiny: Vlhkost a chuť Bananový muffiny jsou fakt super věc! Je to prostě božský sladký pečivo, který je tak akorát vláčný. Celý trik je v tom, že musíte vzít pěkně přezrálý banány - čím jsou tmavší, tím líp. Když použijete hodně zralý banány, budou muffiny prostě luxusně sladký a budou krásně...

Kuřecí Na Kari

Kuřecí na kari: Rychlá večeře, která vás zahřeje

Klasické kuřecí na kari Hele, kuřecí na kari, to je fakt pecka! Tenhle klasickej recepťák frčí snad v každý český domácnosti. Ta hustá omáčka s tim super kořením a šťavnatý maso, to je něco, co prostě každýmu sedne. A co je na tom nejlepší? Je to úplně easy udělat! Fakt nemusíš bejt žádnej masterchef, zvládne to...

Milka

Rozplývá se vám v ústech, ne v ruce: Tajemství neodolatelné Milky

Historie značky Milka Příběh značky Milka se začal psát v roce 1825, kdy se Philippe Suchard narodil ve švýcarském Neuchâtelu. O 11 let později, v roce 1836, se vyučil cukrářem a otevřel si malý obchůdek s cukrovinkami. Jeho vášeň pro čokoládu ho ale táhla dál a v roce 1847 se mu podařilo vyvinout novou, jemnější a...

Soljanka

Soljanka: Ruská chuťovka, která vás zahřeje

Pochoutka z Ruska Soljanka je mnohem víc než jen polévka. Je to exploze chutí, která v sobě snoubí slanou chuť masa a uzenin s kyselostí nakládaných okurek a citronové šťávy. Právě tato kombinace dodává soljance její nezaměnitelnou chuť. Soljanka, typická pro ruskou kuchyni, je hustá a sytá polévka, která zahřeje i v...

Konjakové Těstoviny

Konjakové těstoviny: Revoluce v hubnutí, nebo jen další trik?

Konjakové těstoviny: Co to je? Konjakové těstoviny si získávají na oblíbenosti jako zdravější alternativa klasických těstovin z pšenice. Vyrábí se z konjakové mouky, která se získává z hlízy rostliny zvané konjak. Tato hlíza je bohatá na vlákninu glukomannan, která má nízký obsah kalorií a sacharidů. Díky tomu jsou...

Kopřivový Čaj

Kopřivový čaj: Tajemství zdraví z přírody

Kopřivový čaj: Zelený zázrak Kopřivový čaj, známý pro svou výraznou chuť a jasně zelenou barvu, je mnohem víc než jen nápoj. Jeho obliba pramení z dlouhé historie sahající až do starověku, kdy byl ceněn pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Zatímco dříve byl kopřivový čaj spíše doménou lidového...

Dýňová Polévka Pohlreich

Pohlreichův tajný recept na dokonalou dýňovou polévku

Pohlreichův Podpisový Recept Dýňová polévka je stálicí podzimního menu a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ji pro její sametovou chuť a variabilitu oblíbil. Jeho verze dýňové polévky je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na kvalitu surovin. Základ tvoří máslová dýně, zeleninový vývar a smetana. Pohlreich však...

Bavaria

Bavaria: Tajemství chuti, které vás dostane

Historie značky Bavaria Bavorsko, německá spolková země s bohatou pivovarnickou tradicí, je domovem nespočetných značek piva. Jednou z nich je i Bavaria, pivovar s historií sahající až do roku 1680. Původně malý rodinný podnik v Lieshoutu se během staletí rozrostl v mezinárodně uznávanou značku. Bavaria je známá svým...